Mark Cairns
Sales Director Maersk Line

Fusies en overnames

“De scheepvaart heeft het laatste decennium te maken gehad met een enorme consolidatie.

Uit de top-20 van scheepvaartbedrijven zijn er diverse verdwenen als gevolg van fusies, overnames en allianties. De laatste twee jaar zijn er veel meer fusies geweest dan in het verleden.

Die ontwikkeling, de grootste die er nu speelt in de branche, zet naar verwachting nog wel enige tijd door.

Met fors minder spelers”, zegt Mark Cairns, sales director van het van origine Deense transportconcern.

Risico’s en kansen

Ook Maersk, dat onder meer actief is in de containerscheepvaart, krijgt natuurlijk te maken met uitdagingen als gevolg van ontwikkelingen in de branche.

“De industrie is op veel fronten nog analoog dus startups die daar voor concurrentie zorgen vormen een van de risico’s''

Twee andere belangrijke zijn automatisering en digitalisering. “Ze hebben de industrie en supply chain enorm beïnvloed.

Dat heeft geleid tot efficiency en zal dat nog verder doen. Een groot voordeel, al vraagt het ook het nodige van de mensen en hun expertise.”

Cairns wil scherp blijven op de vraag waar in de scheepvaart de disruptie vandaan zal komen, hoe groot die zal zijn en wat de concurrenten van de toekomst zijn.

“De industrie is op veel fronten nog analoog dus startups die daar voor concurrentie zorgen vormen een van de risico’s. Mede om die reden zoeken wij samenwerking met partijen buiten de branche, zoals Microsoft voor cloudoplossingen.”

Documentatie digitaal

Cairns ziet daarnaast belangrijke kansen liggen. Hij merkt op dat vrachtvaarders, die in de supply chain vooral port-to-port opereren, meer de mogelijkheden van inland delivery verkennen. Waarom immers niet de containers verder het land in brengen, is de gedachte. Ook hij ziet daar mogelijkheden.

''Waarom immers niet de containers verder het land in brengen, is de gedachte''

Daarnaast valt er in de papierwinkel nog een hoop te verbeteren. “Vooral in de beperking van documentatie is een slag te maken. Een voorbeeld: aan het verschepen van een container met avocado’s vanuit Zuid-Afrika naar Nederland komen gemiddeld 200 documenten te pas.

Op dit moment brengen we al dat soort transacties in kaart om te onderzoeken waar in de supply chain documenteren efficiënter kan en we het met minder papierwerk af kunnen en op welke punten er kan worden geautomatiseerd.”

Container boeken

Gevraagd om een blik op de toekomst spreekt de sales director de hoop uit dat het bestellen van een container ooit zo makkelijk is als het boeken van een vliegticket is geworden. “De reisbranche heeft een enorme disruptie gekend, als je bedenkt dat voor een vliegreis vroeger de gang naar een reisbureau was vereist.

Nu regel je alles zelf binnen enkele klikken zonder dat er ook nog eens 15 mails overheen moeten. Boekingen in de scheepvaart gaan idealiter dezelfde kant op. Dat vereist een verregaande automatisering en samenwerking tussen verschillende partners in de supply chain met betrekking tot het delen van hun data.

In dat opzicht verwacht ik in de toekomst veel van de blockchain. En van technologieën. Ze kunnen de scheepvaartindustrie stroomlijnen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk zo efficiënt mogelijk ons werk te doen.”