De consument koopt steeds meer omnichannel en ook in business-to-business en C2C –zoals bij Marktplaats en eBay- is die trend te zien. Zendingen die steeds kleiner worden en in hogere frequentie optreden tegen hogere eisen voor leveringssnelheid vereisen fijmazigere logistieke systemen.

Het bedrijfsleven weet steeds later wat het moet leveren maar verdient natuurlijk pas geld als de logistieke processen voorspelbaar zijn”, zegt Walther van Amstel, lector city logistics aan de Hogeschool van Amsterdam.

Dat het overgrote deel van transport in de grote steden nog door bedrijven zelf wordt verzorgd is daarnaast onhoudbaar gezien een “gierend oplopende cost-to-serve”. “Een bedrijf als Amazon besteedt 16,4 cent van elke euro omzet aan logistiek en bij Nederlandse webshops is dit zelfs vijfentwintig procent.

Dat kan gewoon niet uit. Daarom moeten processen flexibeler zijn, en de planning en sturing ook. In de praktijk betekent het dat bedrijven voorraden dichter bij de klant moeten brengen, en dat er een betere spreiding ontstaat door verschillende distributiecentra en minder centrale magazijnen.”

Samenwerken

Op de fluctuaties die zo kenmerkend zijn voor de supply chain moet de branche daarnaast beter inspelen. Ploos van Amstel pleit ervoor dat partijen in de keten meer samenwerken en capaciteiten delen. “De huidige situatie vereist tactisch inzicht en kort op de bal zitten zodat continu, ieder uur, de vraag en voorraden in de gaten worden gehouden.

"De huidige situatie vereist tactisch inzicht en kort op de bal zitten."

Het vraagt mensen die een goede tactische planning kunnen maken, kunnen modelleren en scenario’s maken. Denk aan whizzkids die goed omgaan met statistiek en big data. Meer flexibiliteit in systemen wordt ook bereikt met mensen die sterk zijn in operationele planning. In die zin kunnen we een voorbeeld nemen aan energiemaatschappijen, die een geweldig dashboard hebben en een uitmuntende planning.”

Communicatieplatform voor optimalisatie

Logistiek is daarentegen nog vrij traditioneel, vervolgt hij. Vaak is er sprake van één plan en wordt er weinig naar de situatie van nu gekeken en lang niet genoeg vooruit. In die zin kan een communicatieplatform uitkomst bieden.

“De duizenden vrachtwagens op de weg hebben allemaal een boardcomputer die veel informatie oplevert. Alleen al door die data te delen bereiken we optimalisatie in de keten. Albert Heijn doet dit al heel goed. Dankzij een control tower als platform is er onder meer inzicht in waar een vrachtwagen zich bevindt.

De mensen van de supermarkt weten hierdoor precies tot op de minuut hoe laat deze aankomt bij de winkel, zodat de vulploeg klaar kan staan. Data delen werkt bijvoorbeeld ook in magazijnen in zogeheten Dynamische Dock Planning. Inzicht levert lagere transportkosten op, meer kennis over waar de lege kilometers zitten en waar vertraging optreedt.”