Jeroen Brauns

Jeroen Brauns
VCK Port Logistics

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Het kiezen van de juiste vestigingslocatie voor een bedrijf hangt af van diverse factoren. Logistieke dienstverleners zijn gebaat bij bijvoorbeeld een goede bereikbaarheid en verbindingen met het achterland. VCK Port Logistics is gevestigd in de Amsterdamse haven. Wat zijn daarvan de voordelen?

VCK Port Logistics is onderdeel van de VCK Group. Jeroen Brauns voert samen met Rene Finson de directie over de terminals van VCK Port Logistics. “Onze keuze voor Amsterdam is al heel lang geleden gemaakt. Vorig jaar vierden we ons honderdjarig bestaan in onze hoofdstad; in 1915 ontstond het Verenigd Cargadoorskantoor (VCK).

In eerste instantie richtte het bedrijf zich als scheepsbevrachter op Noord-Europa. Later kwam daar expeditiewerk bij en het laden en lossen van schepen. Inmiddels spelen we als partner in contractlogistics een voorname rol in het verzorgen van de complete logistiek voor onze klanten en maken deze inzichtelijk. Daarbij houden wij altijd één ding voor ogen: 'Simplifying Logistics'.”

Waar moet een goede vestigingslocatie aan voldoen om interessant te zijn voor een logistieke dienstverlener?

“Bereikbaarheid is natuurlijk een eerste vereiste. Die is hier gegarandeerd met het wegennet, het spoor, de waterverbindingen, Schiphol, de infrastructuur in de haven zelf en straks met de nieuwe sluis in IJmuiden.

Bereikbaar is een eerste vereiste die gegarandeerd is met het wegennet, het spoort, de waterverbindingen en nog veel meer.

Breder gezien, zitten wij als Nederland ook in het economische hart van Europa en vormen we de poort naar het Europese achterland. Het is de combinatie van up-to-date automatisering, de meest moderne terminals en een efficiënte infrastructuur. Amsterdam heeft natuurlijk alle karakteristieken van een metropool en is wereldwijd een aansprekende naam.

We trekken klanten aan uit de hele wereld. Het Amsterdamse havenbedrijf is samen met zijn partners altijd op zoek naar innovatie; op ICT-gebied, maar ook als het gaat om bijzonder equipement. Kijk bijvoorbeeld naar de vierde All Weather Terminal (AWT 4) die we in nauwe samenwerking met het havenbedrijf bouwen.”

Waarom is het belangrijk dat een logistieke hotspot, zoals de haven van Amsterdam, in ontwikkeling blijft?

“Je moet je mee blijven ontwikkelen met je klanten en innovatie is belangrijk om uiteindelijk costleader te zijn in deze competitieve wereld. Je moet scherp aan de wind varen door te innoveren. Wij besteden veel aandacht aan automatisering. Met de bouw van de AWT 4 zetten we een belangrijke stap richting de toekomst.

Het is een uniek concept. Sinds de introductie van de eerste terminal, is het idee overgenomen door veel andere landen. Met de komst van een AWT 4 hebben we een overdekte overslagcapaciteit van 1,5 tot 2 miljoen ton. Zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals houtproducten, metalen en projectlading, kunnen in alle weersomstandigheden droog lossen en overladen.

De nieuwe terminal wordt 100 meter lang, is tot onder de haak 22 meter hoog, heeft vanaf de kade een ‘waterbreedte’ van 30 meter en biedt een overslagkraan met een capaciteit tot 50 ton. De in de toekomst steeds groter wordende coasters kunnen er prima terecht. Wij zullen ons verder blijven ontwikkelen. De zoektocht naar de meest efficiënte wijze om goederen over te slaan, staat altijd centraal. Samen zorgen we ervoor dat we state of the art blijven.”