Jan Hulsmann en Gerby Maas zijn twee techneuten die hun sporen in material handling hebben verdiend. Na jaren aan de knoppen te hebben mogen draaien bij Vanderlande en FEI, verbazen ze logistiek Nederland met een even simpel als verbuffend effectief nieuw material handling concept; de klikbare intelligente rollenbaan. Hun vinding is beschermd als Qliqflow™.

Rendement behalen

Begin 2015 is Valor opgericht. Beide oprichters hebben in diverse organisaties prachtige systemen in verscheidende branches opgeleverd. Van distributiemagazijn tot voedselproductie en van 3 PL tot pakketdienst. In eigen beheer is het Qliqflow™ systeem ontwikkeld.

In de meest voorkomende logistieke situaties, ongekend snel een voorspelbaar rendement behalen.

Met Qliqflow™ modules is in de meest voorkomende logistieke situaties, ongekend snel een voorspelbaar rendement te behalen. Rekenaar Gerby verbaast zich regelmatig over het gemak waarmee nog aantoonbaar winst te behalen valt in logistieke onderdelen die al zo goed leken te lopen. Het Qliqflow™ systeem is een deel van het geheim en maakt mogelijk wat voor velen onbetaalbaar of onmogelijk leek.

Binnen een paar weken een material handling systeem te implementeren en operationeel opgeleverd. Standaardisatie is een deel van het geheim. Een aantal onderdelen zijn met inmiddels gepatenteerd. Zo is de driepoot waar de baanmodules op rusten, de beste stabiliteit maar ook nog eens uit een beperkt aantal onderdelen samen te stellen. Het is misschien wel het mooiste voorbeeld van lean denken en ontwerpen. Iets wat de heren in de genen zit. 

Mechanische beperking behoren tot verleden

De unieke aanpak met gepatenteerde Qliqflow™ modules maakt snelle installatie mogelijk. Zonder compromissen qua intelligentie. Buffermogelijkheden worden bijvoorbeeld met sensoren en intelligente modules geregeld. Mechanische beperkingen behoren daardoor tot het verleden.

Een QliqFlow installatie is herbruikbaar en uitbreidbaar. Dit kan een andere configuratie op locatie zijn, maar ook herconfiguratie elders. De snelle implementatie en herbruikbaarheid van de modules, maken een relatief ongekend lage TCO mogelijk. 

Inmiddels heeft Valor een aantal installaties bij klanten kunnen implementeren. Het vertrouwen in Valor en het QlicqFlow systeem is zelfs zo groot dat een relatief grote klant het aandurfde midden in de piek periode het oude systeem aan de kant te zetten voor een QliqFlow rollenbaan. Een slimme keuze voor een intelligent systeem.