NUNNER Logistics werkt het als eerste bedrijf op het Europese vasteland met een gecertificeerd proces: “DOPsys”. Dit is een unieke standaard voor de werkwijze in het laatste deel van de logistieke keten van hoogwaardige machines.

“Een fabrikant investeert in de ontwikkeling van zijn product en in zijn reputatie. Dat zijn product ook goed, op de exacte locatie én werkend wordt afgeleverd, is net zo belangrijk. Veel fabrikanten besteden hun logistiek en DOP –Deliver, Offload and Position- uit. Fouten liggen soms op de loer.

Met DOPsys bestaat er nu een gestandaardiseerd proces in het einde van de keten. Het is een methodologie die het risico op fouten uitsluit. Daar worden alle partijen beter van”, zegt Erwin Cootjans, CEO van NUNNER Logistics.

Hoge kwaliteit wereldwijd

De logistieke dienstverlener besloot DOPsys te implementeren. De keuze past bij het bedrijfsdoel van optimalisatie en het leveren van de hoogste kwaliteit. Met de roots in Oostenrijk (1955) en na het betreden van de Nederlandse markt in 1987, is het bedrijf inmiddels volledig in Nederlandse handen. Het hoofdkantoor staat in Helmond en NUNNER telt verder nog zo’n 20 kantoren en warehouses in heel Europa.

Met vervoer over de weg, per rail, over zee en door de lucht bedient men wereldwijd klanten.

Met vervoer over de weg, per rail, over zee en door de lucht bedient men wereldwijd klanten. Vermeldenswaard is dat NUNNER drie keer per week een eigen treindienst onderhoudt vanuit China naar West-Europa (LCL en FCL). NUNNER vervoert vooral goederen voor klanten in de sectoren hightech & electronics, chemie, automotive en food. Vooral voor klanten in de hightech- en elektronica-industrie is “the last mile delivery” de belangrijkste schakel uit de logistieke keten. Ook producenten van medische en fitnessapparatuur hebben de weg naar NUNNER weten te vinden.

Optimaal

NUNNER Logistics wilde die laatste mijl aanvankelijk op eigen kracht verder optimaliseren, maar kwam toen in aanraking met het Ierse DOPsys dat in 2013 is ontwikkeld door Stuart Burke. De methodiek is een antwoord op drie grote bedreigingen. “Beschadigde goederen bij aankomst (dead on arrival), extra kosten als gevolg van inefficiëntie en reputatieschade. DOPsys biedt gestandaardiseerde processen die voldoen aan hoge eisen, wat meer efficiëntie oplevert.

Een fabrikant die een DOPsys-partner inschakelt weet dat de technische distributie van zijn goederen optimaal verloopt. Voorheen bestond er geen standaard en had de fabrikant helemaal geen controle. Nu wel. Daarom denk ik ook dat fabrikanten een drijvende kracht kunnen zijn voor een verdere uitrol van DOPsys”, zegt Damian O’Brien, commercial director bij DOPsys.

Meer waarde

Aan DOPsys als standaard voor processen is een trainingsprogramma gekoppeld. De standaard is geaccrediteerd door de Chartered Institute of Logistics & Transport. Lector logistiek Walther Ploos van Amstel is wel te spreken over het nieuwe systeem. “Wie met een DOPsys-partner in zee gaat, weet dat de diensten aan hoge eisen voldoen. Ook is DOPsys een goed programma voor kwaliteitsmanagement. Bedrijven kunnen er hun processen aan toetsen, en die mogelijk vergelijken met die van andere dienstverleners.”

Aan DOPsys als standaard voor processen is een trainingsprogramma gekoppeld.

Werken volgens de nieuwe standaard leidt op termijn tot kostenbesparing doordat er minder fouten worden gemaakt en tot een kleinere kans op reputatieschade. Maar DOPsys levert nog meer voordelen op. Het trainingsprogramma –bestaande uit de levels technician, team leader en project manager- levert de werknemer meerwaarde op. Of, zoals O’Brien het verwoordt met een voorbeeld uit de praktijk: “Een chauffeur die normaal alleen goederen vervoert, leert nu ook hoe hij ze op de juiste manier plaatst en installeert. Het bespaart niet alleen kosten, maar voegt ook iets toe aan zijn functie. Dat is goed voor hem en voor de hele organisatie.”

Ontzorgen

Het is een werkwijze die past bij NUNNER en de enorme toewijding van haar medewerkers. Met een compleet pakket aan logistieke diensten ontzorgt het bedrijf klanten volledig. “Dit is mede mogelijk dankzij een verregaande automatisering. Zo kunnen we lean functioneren en veel zendingen verwerken. Een groot voordeel van automatisering is eveneens dat er transparantie heerst en dat de klant op alle momenten exact weet waar zijn lading zich bevindt.

Dat niveau van service hanteren we in heel Europa. Op afwijkingen in het proces, als die er al zijn, kan meteen worden geacteerd. En omdat NUNNER medium sized is, is het mogelijk om snel in te springen op klantwensen. Daarnaast blijven we de software voor ons transportmanagementsysteem doorontwikkelen”, vervolgt Cootjans.

Het bedrijf laat de inspanningen auditen door het onafhankelijke EcoVadis en ontving inmiddels een gouden status.
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Zo ook voor NUNNER. Het bedrijf laat de inspanningen auditen door het onafhankelijke EcoVadis en ontving inmiddels een gouden status. Daarmee behoort NUNNER tot de vijf procent beste bedrijven van Europa. Ook is de logistieke dienstverlener actief lid van de United Nations Global Compact. In dit initiatief committeren bedrijven zich aan 10 MVO-richtlijnen.

Een toekomst met DOPsys

Ook in de toekomst blijft NUNNER streven naar de hoogste kwaliteit. NUNNER Logistics zal in geheel Europa werken volgens één standaard : “DOPsys”. In Helmond heeft NUNNER inmiddels zelf een trainingscentrum waar werknemers en partners uit geheel Europa worden opgeleid.

Manager Technical Distribution & Solutions Wouter Hoppenbrouwers volgde een training in Ierland, op het niveau van project manager, en voegt toe: “Een training vergt enkele dagen, maar we moeten ons huiswerk blijven doen. Dat is strikt noodzakelijk. We worden jaarlijks op onze processen geaudit. Wij geloven dat DOPsys dé standaard wordt.

Met een gecertificeerd systeem zoals DOPsys kunnen we overal dezelfde service bieden. Steeds meer fabrikanten gaan erom vragen en steeds meer logistieke dienstverleners gaan aan die vraag voldoen. Uiteindelijk zorgt dát voor een revolutie in de supply chain.”