“Veel van onze klanten genereren meerwaarde voor hun opdrachtgevers door aanvullend op het logistieke proces, sterk uiteenlopende dienstverlening te kunnen bieden. Men zet bijvoorbeeld meubelen in elkaar, hangt een TV aan de muur, wacht 15 minuten tot kleding gepast is, installeert een wasmachine, neemt gebruikte apparaten retour of sluit een abonnement af voor een mobiele telefoon”.

In de logistieke wereld wordt de servicecomponent steeds belangrijker.

Aan het woord is Frank Kindt, Algemeen Directeur van Aventeon, met hun Logistics.ONE software wordt een optimale ondersteuning van mobiele processen buiten voertuigen gerealiseerd. Omdat in de logistieke wereld, mede onder invloed van E-Commerce, de servicecomponent inderdaad steeds belangrijker wordt, zijn wij erg benieuwd wat een specialist als Aventeon daarover te vertellen heeft.

Management-By-Exception

“Onze klanten zijn altijd volledig op de hoogte van de meest actuele situatie, alles wat goed gaat is niet interessant, men stuurt op de afwijkingen. Deze ‘Management-By-Exception strategie’ is uitermate effectief. We bieden ook de optie om opdrachtgevers van onze klanten te informeren en eventueel actie te laten ondernemen, de chauffeurs zijn natuurlijk ook gewoon hun visitekaartje”.

Optimalisatie van werkprocessen

“We helpen de chauffeur op een zeer gebruiksvriendelijke manier door zijn specifieke workflow, zo’n workflow kan flexibel en dynamisch worden aangepast of samengesteld. Bij afwijkingen of schade helpen we de chauffeur om dit snel en gericht te registeren.

Door functionaliteit zoals bijvoorbeeld barcodescanning worden fouten geminimaliseerd. Zo worden uniforme werkprocessen zeker gesteld en weet onze klant dat de met opdrachtgever gemaakte afspraken ook daadwerkelijk zijn geleverd. Onnodige ballast valt af en de communicatie tussen partijen is papierloos, snel en effectief”.      

Innovatief

“De ontwikkelingen gaan enorm snel. Aventeon is een bedrijf wat altijd voorop heeft gelopen en dat ook wil blijven doen. Zo hebben we al sinds 2013 een Logistics.ONE Android-versie, die met veel succes in de markt is gezet. Op dit moment zijn we bezig een betaaloplossing in de Android-versie te integreren, we willen graag dat gebruikers van ons product geen aparte PIN-terminal meer hoeven mee te nemen.

We tonen de ontvanger een dynamische levertijd van 30 minuten.

Aventeon is natuurlijk ook een partner in TransFollow, het initiatief om tot een volledig digitale vrachtbrief te komen. Een derde ontwikkeling betreft bijvoorbeeld ons optionele Customer Web Portal. Dit is al twee jaar lang het meest vooruitstrevende op de markt, zo tonen we de ontvanger een dynamische levertijd van 30 minuten.

Toch gaan we ook daarmee weer verdere stappen maken, in onze visie wordt de consument steeds dominanter en zal tweewegcommunicatie essentieel zijn. Die visie zullen we in het Customer Web Portal verwerken”.