Het was recent nog in het nieuws: de filedruk op de Nederlandse wegen is fors toegenomen. Het voordeel van vervoer over water is dan meteen duidelijk: op het water zijn geen files.

“Sterker nog, er is ruimte voor een verdubbeling van de hoeveelheid vervoer over water”, zegt Wilco Volker van Bureau Voorlichting Binnenvaart, een stichting namens de binnenvaartondernemers.

Minder bekend

Van al het transport in Nederland gebeurt ongeveer 37 procent via het water. Het meeste vervoer gaat over de weg, weet Volker. “Dat gebeurt voor een groot deel uit gewoonte, men weet te weinig over alternatieven. Als je iemand vraagt om enkele grote wegvervoerders te noemen, dan lukt dat meestal wel.

“Sterker nog, er is ruimte voor een verdubbeling van de hoeveelheid vervoer over water.”

Mensen zitten zelf over het algemeen veel in de auto en zien op de wegen de vrachtwagens met de grote namen. Op binnenvaartschepen staan die namen niet, en je ziet schepen gewoon minder. Dat maakt die wereld minder bekend. Als je iets over water wilt laten vervoeren, waar moet je dan beginnen?”

Toch zijn de mogelijkheden met de binnenvaart net zo groot als met het wegvervoer. Voor iedere lading is er wel een schip. Ook voor gevaarlijke stoffen, waar speciale tankschepen voor bestaan, of voor gekoelde producten.

Containers

Traditioneel worden bijvoorbeeld zand, grind, kolen en granen met schepen getransporteerd. Sinds de jaren ’90 is het vervoer van containers daar bij gekomen. “Alles wat met zeecontainers ons land binnenkomt, kun je over water verder het binnenland in vervoeren”, zegt Volker.

“Binnen Europa zien we nu zelfs dat ladingen uit een vrachtwagen worden gehaald en in containers gedaan. Die gaan dan per vrachtwagen naar een containerterminal waarvandaan ze over water naar een andere terminal worden vervoerd. Dat is een ontwikkeling die we nu zien. De verwachting is daarom dat het vervoer over water zal toenemen. We merken al een begin van groei daarvan.”

"De mogelijkheden van de binnenvaart zijn nog onvoldoende bekend."

De mogelijkheden van de binnenvaart zijn nog onvoldoende bekend, denkt Volker. En er spelen vooroordelen: “Bij bedrijven horen we vaak dat een schip er wel langer over doet. Maar dat vind ik geen goed argument. Want een containerschip met goederen vanuit bijvoorbeeld China is al een paar weken onderweg.

Moeten die goederen dan vervolgens binnen een paar uur op de plaats van bestemming zijn? Dat hoeft toch niet zo snel? Die uren voor het vervoer over water kun je gewoon inplannen.”

Besparen

De voordelen van vervoer over water liggen vooral bij de totale kosten en bij de betrouwbaarheid. De kosten zijn meestal lager dan voor wegtransport, en de betrouwbaarheid is groter omdat schepen niet in de file komen. Dat maakt een meer nauwkeurige planning mogelijk. Daarnaast speelt het milieuaspect. Met vervoer over water is de uitstoot van CO2 lager.

Om de binnenvaart te promoten, gaat Volker veel langs bij bedrijven om er voorlichting over te geven. Er worden business-cases gemaakt en daaruit blijkt vaak dat een bedrijf een efficiencyslag kan maken door voor vervoer over water te kiezen. Hij heeft de afgelopen jaren al een omslag gezien: “Vijftien jaar geleden stond de containervaart nog in de kinderschoenen. Toen lukte het nog nauwelijks om bij bedrijven binnen te komen.

Nu is er al veel meer interesse. Bedrijven staan er meer voor open en willen er meer informatie over hebben. Niet alleen vanwege de efficiency, maar ook vanwege de duurzaamheid van vervoer over water. Bedrijven willen graag meewerken aan vermindering van CO2-uitstoot.”