Ruud Jongeneel
Jongeneel Transport

Momenteel rolt Jongeneel Transport, dat gespecialiseerd is in het transport van propaan- en luchtgassen, de invoer van een nieuw systeem uit.

Het wagenpark van Jongeneel staat gelijk aan 35 procent van de kostprijs. Binnen het fleetmanagement staan de kosten van de levenscyclus van voertuigen centraal. Daar dient dan ook steeds meer grip op te komen, waarbij automatisering cruciaal is. Na verschillende opties te hebben geprobeerd koos Jongeneel Transport onlangs voor een nieuwe toepassing waarin niet alleen het brandstofgebruik in is verwerkt, maar ook het procesmanagement.

“We kunnen ook het ordermanagement ermee aansturen”, legt directeur Ruud Jongeneel uit. “Zo geef je de route in en houd je alle gegevens omtrent het laden en lossen bij. Via de boordcomputer komen deze gegevens real time binnen op ons kantoor.” De gegevens blijken gedetailleerd. Ze be- slaan buiten rijgedrag, omgang met het voertuig ook informatie over het brandstofgebruik en onderhoud.

Volgens Jongeneel is het vooral een voordeel dat bestuurders real time feedback krijgen op hun prestaties. “Als ze bijvoorbeeld te weinig de cruise control gebruiken, dan zien ze een metertje in het rood schieten. Dat is heel grafisch. Dat pikken chauffeurs gauw op en werkt beter dan achteraf inzage krijgen door middel van uitdraaien.” Tevens krijgen de chauffeurs real time feedback uit de tachograaf, zo kunnen zij exact zien hoeveel rijen rusttijd ze gehad hebben.

Tankingen worden real time gemeten, waardoor bij is te houden of er geen brandstof ‘verdwijnt’.

Prijsafspraken

Een interessant onderdeel van de toepassing die Jongeneel implementeert is het tankadvies dat bestuurders krijgen. In de software is een netwerk aan tankstations opgenomen. De computer houdt bij hoeveel brandstof er nog aanwezig is, geeft aan bij welk tankstation er het voordeligst getankt kan worden en stuurt de bestuurder daar dan heen met de routeplanner.

“Met sommige tankstations heb je prijsafspraken”, legt Jongeneel uit. “Dan kan het lonen om soms nog even door te rijden of juist eerder te tanken. Je wilt optimaal profiteren van de prijsaf- spraken.”

Een punt dat volgens de directeur minder in zijn organisatie speelt, maar ook in het systeem is opgenomen is het zogeheten veilig tanken. Tankingen worden real time gemeten, waardoor bij is te houden of er geen brandstof ‘verdwijnt’. Als de software verwacht dat er voor een 400 liter tank 350 liter getankt gaat worden, maar dit zijn er in de praktijk 500, dan gaan er alarmbellen rinkelen.

Daarbij zorgen de aanpassingen die de software de bestuurders doet ook voor grotere veiligheid op de weg.

Defensief rijden

Hoewel Jongeneel nog niet veel ervaring heeft met de toepassing – voor het einde van het jaar moeten alle wagens erover be- schikken – heeft hij vertrouwen in het resultaat. Op basis van vergelijkbaar gebruik van de toepassing verwacht hij een besparing van zes tot acht procent op brandstofkosten. Deze besparing in euro’s levert tegelijkertijd een besparing op in CO2-uitstoot. Een dubbel mooi vooruitzicht, maar de directeur benadrukt twee andere belangrijke punten.

De digitale communicatie zal volgens hem overzicht en rust geven aan zowel bestuurder als kantoorpersoneel. Daarbij zorgen de aanpassingen die de software de bestuurders doet ook voor grotere veiligheid op de weg. Ze dragen namelijk bij aan het defensief rijden. Een anticiperende manier van rijden waar Jongeneel al een tijd de aandacht op vestigt. Zo krijgen chauffeurs er cursussen over.

“Voor 95 procent rijden we met gevaarlijke stoffen, dus is het belangrijk dat we zo veilig mogelijk rijden. Dat dit tegelijkertijd een besparing oplevert is natuurlijk een hele mooie situatie. Het systeem draagt op meerdere manieren bij aan onze bedrijfsdoelen.”