Peter Walraven

Peter Walraven
Pan-Europees Fulfilmentexpert

Wie logistieke diensten uitbesteedt, geeft een stukje kwaliteit uit handen. Het is daarom belangrijk om de goede partij te kiezen. Welke partij voor welk bedrijf de beste fulfilmentpartner is, hangt af van een aantal zaken. Natuurlijk moet er een klik zijn.

Zakelijke contacten lopen vaak uitermate stroef als opdrachtgever en leverancier die klik niet hebben. Ook is van belang dat de fulfilmentpartner zijn kennis en ervaring kan en wil inzetten om de opdrachtgever optimaal te ondersteunen en de geplande groei voldoende kan faciliteren. Daarnaast dienen processen, zowel in- als extern, volledig op elkaar aan te sluiten.

Ervaring is van groot belang

“Vaak kijken ondernemers vooral naar wat iets kost”, weet Pan-Europees fulfilmentexpert Peter Walraven. “Net zo belangrijk als de prijs is wat het je kan opleveren. Als jouw logistieke partner afspraken niet nakomt en pakketten te laat, beschadigd of geheel niet levert dan zijn het jouw klanten die ontevreden zijn.

Deze klanten zijn dan ontevreden over jouw prestatie. Het gaat immers om de bestelling die ze bij jou hebben gedaan. Kies dus altijd een partner die de kwaliteit die jij wilt uitstralen niet alleen evenaart maar zelfs versterkt en die kan voldoen aan de verwachtingen van je klanten.”

Er zijn logistieke dienstverleners die uitsluitend of vooral binnen de Nederlandse grenzen werken. Er zijn ook logistieke dienstverleners met internationale ervaring. Die ervaring is van groot belang. “Voor online klanten bestaan grenzen immers niet”, legt Walraven uit. “Maar er bestaan wel culturele verschillen. De service en benadering waarmee een Nederlandse klant heel tevreden is, kan bij een Duitser, Belg of Italiaan heel anders overkomen.”

Specifieke leverservice

In Nederland is het bijvoorbeeld vaak geen enkel probleem als het pakketje opgehaald moet worden bij een pick-up-point. In sommige andere landen wordt zo’n optie gezien als een ernstig gebrek van klantgerichtheid. Een partner met internationale ervaring kan helpen bij het maken van een goede strategie om per land een specifieke leverservice te bieden.

Die leverservice hoeft ook niet altijd een levering binnen 24 uur, of zelfs korter, te zijn. Veel belangrijker dan een korte levertijd vinden klanten het om zelf te kunnen bepalen op welke dag, op welke tijd en waar een pakketje wordt aangeboden.

“Klanten kiezen nu vaak voor next-day-delivery omdat het wordt aangeboden”, weet Walraven. “Als hen meer keuzes worden geboden en die keuze wordt vervolgens ook stipt opgevolgd dan is dat voor hen veel belangrijker. Die keuzemogelijkheid komt de klanttevredenheid ten goede.”