Dennis Wolderink

Dennis Woolderink
Senior supply chain planner bij Grolsch

Dennis Woolderink, senior supply chain planner bij Grolsch legt uit waarom de communicatiesoftware zo belangrijk is. “De software is bedoeld om de communicatie over de planning binnen de keten te optimaliseren.

Voorheen werd een planning via e-mail rondgestuurd naar de afdelingen, die vervolgens door medewerkers werden uitgeprint en voorzien van eigen aantekeningen. Maar planningen worden geregeld aangepast, met als gevolg dat soms oude planningen circuleerden. Dat schiep verwarring over wat nu precies moest worden gedaan en werkte fouten in de hand.”

Inmiddels heeft de nieuwe tool de communicatie van planningen sterk verbeterd. “De communicatietool is consistent met de planning, waardoor de toelichting die we op de planning geven een stuk effectiever is. En omdat ook de productievoortgang in de tool wordt gepresenteerd, kan de planner snel en adequaat op een achterstand of voorsprong in productie anticiperen.”

Fouten voorkomen

“De software zet de planningen om in verschillende, op afdelingen en taken toegesneden planningen: voor het brouwproces, de verpakking, filtreren etcetera. Die zijn via intranet voor iedereen zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat afdelingen elkaars planningen kunnen zien, omdat het gehele proces van begin tot eind beschreven is in de tool. Zo wordt het voor iedereen inzichtelijk en kan men beter anticiperen.”

De voordelen zijn helder, meent Woolderink: iedereen heeft toegang tot de laatste planning en dat voorkomt fouten in het productieproces. “Bovendien kun je aan de planningen per team of productielijn gepersonaliseerde, additionele informatie kwijt. Die informatie zie je niet op de algemene planning, maar kun je via filters selecteren.”

Beter managen

De tool zorgt voor meer efficiency. De keten is flexibeler en je kunt sneller schakelen. Ook de inzetbaarheid van mensen is beter te managen en je kunt je beter voorbereiden. Dat voorkomt dat de verkeerde producten worden geproduceerd en mensen overbodig werk doen.

We filtereren bier bijvoorbeeld in een zogenoemde druktank, die is gekoppeld aan een productielijn. Het gebeurde wel een dat men met een oude planning in de hand bier in de verkeerde tank deed, die niet aan een lijn was gekoppeld. Gevolg was dat je het weer moest overpompen naar een andere tank. Dat kost tijd en geld.”